IMAGINE...

... stralende kinderen &

... veerkrachtige jongeren

 

In wekelijkse workshops van één uur met groepen kinderen en jongeren tijdens en na school, zet ik drama en improvisatie theater in t.b.v. sociale en emotionele vaardigheden.

Het gaat hierbij om een reeks workshops, waarbij thema's als samenwerken, verbeelding, fouten durven maken, jezelf zijn en laten zien, omgaan met emoties, stressvolle situaties en elkaar de revue passeren. Elk thema bestaat uit 2-4 sessies.

Terwijl kinderen met elkaar spelen en plezier maken, werken ze aan hun sociale en emotionele ontwikkeling.

Afhankelijk van de behoeften van de deelnemende kinderen worden thema's gekozen en sessies op maat gemaakt.

Dit schooljaar werk ik met leerlingen van groep 5 t/m 8 op zes openbare basisscholen en een naschoolse opvang in de Utrechtse wijken Kanaleneiland, Zuilen, Overvecht en Lunetten.

 

Bij wijze van kennismaking, faciliteer ik voorafgaand aan een workshopreeks met leerlingen een workshop met het schoolteam (zie teambuilding). 

 

... de kracht van samen!

 

Als trainer van Improbattle geef ik  weerbaarheidstraining aan jongeren van 12-16 jaar, in opdracht van Centrum Jeugd & Gezondheid (CJG). De kracht van improvisatie theater wordt  ingezet, in een reeks van 7-8 improvisatie workshops van 1,5 uur. 

 

Daarnaast werk ik mee als trainer aan een TaalTheater project voor jongeren op een ISK in Amsterdam. In de TaalTheaterworkshops is aandacht voor het leren van nieuwe woorden en begrippen, het spreken van Nederlands in diverse situaties en het vergroten van het geloof in eigen kunnen, presentatievaardigheden en algemene sociale vaardigheden, als samenwerken en voor jezelf en anderen opkomen.

 

Voor de Jeugdtheaterschool in Utrecht werkte ik van september 2021-mei 2022 met een groep basisschoolkinderen aan een theaterproductie in Lunetten.